Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši


kulturnicentar.info@gmail.com
udklaktasi@teol.net

Osnovan 1955. godine, Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši je ključni akter svih glavnih kulturnih zbivanja u lokalnoj zajednici, bilo kao organizator, ili kao tehnička podrška drugim institucijama iz oblasti kulture. Ova ustanova organizuje likovne izložbe, koncerte, pozorišna dešavanja, kao i edukativne programe. 
U sklopu Centra već petnaest godina djeluje i dramska amaterska grupa Daske. Od 2006. godine, Centar je i domaćin Internacionalnog festivala amaterskog teatra, a od 2009. i organizatori likovne kolonije Lasta koja svake godine okupi deset umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i BiH. Salon stripa je takođe našao svoje mjesto u redovnim manifestacijama Centra.
Prostorni kapaciteti Centra uključuju: salu od 500 sjedećih mjesta (za predstave, kino projekcije i sl.), galeriju (osim kao izložebni prostor, koristi se i za koncerte klasične muzike, predavanja, književne večeri i promocije), učionice i kancelarije za administraciju. U sastavu Centra je i kuglana, čiji se prostor prema potrebi također koristi za određena kulturna zbivanja.


kulturnicentar.info@gmail.com
udklaktasi@teol.net


Karađorđeva 58, 78 250 Laktaši